Informatie over de cursus

online cursus

Deze online cursus is bedoeld voor stellen die zwanger zijn tussen week 28 – 36. Deze cursus is zeer theoretischs, niet zweverig en er zitten veel wetenschappelijk aangetoonde tips en tricks in. Tevens bevat de cursus ook een flinke dosis humor!

Ik ben Suzan en mama van 3 prachtige kids. Toen ik zwanger was van de eerste kwam ik heel veel zweverige cursussen tegen en weinig theoretische. Toen is het idee ontstaan om dit te gaan geven. Ik heb eerst een HBO opleiding gedaan in Apeldoorn tot zwangerschapsdocent en daarna vol enthousiasme gestart. Inmiddels zijn we 10 jaar verder en heel wat locaties rijker. Ik geef de cursus met heel veel liefde en plezier! Ik zou nooit meer iets anders willen.

Ik blijf in ontwikkeling en volg daarom graag seminars/ bijscholing/ trainingen zodat de cursus altijd up to date is.

Wat mag je verwachten ?
Na het zien van de cursus zijn jullie goed voorbereid op wat er komen gaat. Door dat jullie heel veel kennis en tips en tricks krijgen begrijp je straks wat er allemaal gebeurt tijdens de bevalling en wat jullie dus wel en ook vooral niet moeten doen. Je kan de bevalling sturen in de goede richting. De pijn kan ik niet voor je weg nemen maar ik kan er wel voor zorgen dat het geen 48 uur gaat duren.

Moet ik een cursus volgen ?
Dit is een veelgestelde vraag bij een verloskundigenpraktijk. Het is zeker aan te raden om een zwangerschapscursus te volgen wanneer je voor het eerst gaat bevallen aangezien je hierdoor meer vertrouwen opbouwt en je je vaak zekerder voelt. Jullie opgebouwde kennis werkt vaak bevorderlijk voor de bevalling. Om die reden volgt ongeveer 80% van de vrouwen bij een eerste zwangerschap een cursus.

Waarom samen deze cursus volgen?
Weten wat er gebeurt met je lichaam tijdens de zwangerschap , de bevalling en de tijd daarna geeft zelfvertrouwen. Je begrijpt meer van wat je lichaam aan het doen is en waarom. Samen een cursus volgen zorgt ervoor dat jullie allebei evenveel weten. De partners wordt geleerd wat ze kunnen betekenen tijdens de bevalling en dat is veel! Het is wel erg fijn om samen dat avontuur aan te gaan en allebei te weten wat jullie te wachten staat.

Wat leren we bij de cursus?
Bij de cursus leren jullie alles over zwangerschap en de bevalling. Zo leren jullie wat je kan doen doen om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook krijgen jullie handige tips&tricks en kunnen jullie mij alle vragen mailen. Niet geheel onbelangrijk het is wetenschappelijk aangetoond.

De cursus is een theoretische cursus, de ademhalingstechnieken komen ook aan bod, maar ik leg voornamelijk veel uit, waardoor jullie snappen wat er gebeurt tijdens de bevalling zodat je er naar kan handelen. Geen zweverig gedoe dus, maar echt informatie waar je wat aan hebt.

Kunnen we de cursus ook volgen bij een tweede zwangerschap?
Ja, de cursus is prima geschikt om bij een tweede zwangerschap te volgen. Vaak is het fijn om de kennis weer even op te halen en je leert altijd weer iets bij. Met de ervaring van de eerste zwangerschap kan je sommige informatie een goede plek geven.

Mocht je nog vragen hebben mag je atijd mailen!