FAQ

Moet ik een bevallingscursus/zwangerschapscursus volgen?
Je moet natuurlijk niets, maar het is absoluut aan te raden om een bevallings/zwangerschapscursus te volgen wanneer je voor het eerst gaat bevallen. Ongeveer 80% van de vrouwen volgt bij een eerste zwangerschap een cursus.

Waarom samen een cursus volgen?
Weten wat er gebeurt met je lichaam tijdens de zwangerschap , de bevalling en de tijd daarna geeft zelfvertrouwen. Je begrijpt meer van wat je lichaam aan het doen is en waarom. Het geeft nog meer vertrouwen als je er niet alleen voor staat. Samen een cursus volgen zorgt ervoor dat jullie allebei evenveel weten. De partners wordt geleerd wat ze kunnen betekenen tijdens de bevalling en dat is veel! Het is wel erg fijn om samen dat (online) avontuur aan te gaan en beide te weten wat jullie te wachten staat.

Wat leren we bij de cursus van onlinezwanger?
Bij de zwangerschapscursus van onlinezwanger leren jullie alles over zwangerschap, bevalling en de tijd daarna. Je leert wat kan je doen om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Jullie krijgen handige tips en jullie mogen alle vragen per mail stellen.
De zwangerschapscursus is een theoretische cursus, de ademhalingstechnieken komen ook aan bod, maar ik leg voornamelijk veel uit, waardoor jullie snappen wat er gebeurt tijdens de bevalling zodat je er na kan handelen.
Geen zweverig gedoe dus, maar echt informatie waar je wat aan hebt.

Kunnen we de cursus ook volgen bij een tweede zwangerschap?
Ja, de cursus is prima geschikt om bij een tweede zwangerschap te volgen. Vaak is het fijn om de kennis weer even op te halen en je leert altijd weer iets bij. Met de ervaring van de eerste zwangerschap kan je sommige informatie een goede plek geven.

Hoe werkt het inschrijven?
Op de “Aanbod” pagina kies je eerst je gewenste cursus met of zonder vragen. Vervolgens als op de gekozen cursus hebt geklikt kan je je voor en achternaam, email en wachtwoord invullen. Vervolgens als je het eens bent met de algemene voorwaarden plaats je een vinkje en selecteer je jouw gewenste betaalmethode* en klik je op “Betaal hier de cursus veilig met iDeal of PayPal” knop, Na de succesvolle betaling keer je automatisch al ingelogd terug op de cursus pagina en kan je gelijk hoofdstuk 1  aanklikken om te beginnen met de cursus.
*Deze online betaling wordt afgehandeld door Payment Service Provider Mollie via iDeal of PayPal. 

Ik heb mij ingeschreven, betaald en nogsteeds geen bevestiging of betaal bewijs ontvangen
Van sommige cursisten heb ik begrepen dat de door ons verstuurde mail in de spam folder terecht was gekomen. Zodoende zou ik jullie willen vragen de spam/ongewenste mail folder te controleren. Als je ook hier geen bevestiging mail kan vinden kan je mij altijd bereiken via een de mail : suzan@bevallingscursus.nl of telefonisch 0628593911

Ik volg ook een andere zwangerschapscursus, kan ik dit erbij doen?
Ja, de cursus is zeer geschikt om naast een andere zwangerschaps-activiteit te doen. Denk aan Yoga of zwemmen voor zwangeren.

Is bepaalde kleding handig?
Er zijn geen speciale vereiste, doe vooral iets aan waarin jij je prettig voelt. Je hoeft geen sport kleding aan.

Zijn er algemene voorwaarden van toepassing ?
Ja die kan je vinden door op onderstaande link te klikken
algemene voorwaarden